Iohannis, despre Tăriceanu: „Persoane puțin obsedate nu fac bine politicii”. Replica şefului Senatului

Data actualizării: Data publicării:
2017_06_19_GC_Tariceanu_7343
Foto; Inquam Photos

Schimb dur de replici între primii doi oameni în stat. Preşedintele Klaus Iohannis susţine că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, creează impresia că este "puţin obsedat" de existenţa unui stat paralel. Şeful Senatului a răspuns printr-o scrisoare deschisă în care spune despre preşedintele ţării că a ajuns în această funcţie pentru că este şantajabil şi uşor de manevrat.

ACTUALIZARE 19.20. Într-o scrisoare deschisă, şeful Senatului spune despre preşedintele Klaus Iohannis că este un produs al "statului paralel".

"Nu sunt timorat nici de dosarele pe care le fabrică la comandă zeloasa dumneavoastră colaboratoare, Codruța Kovesi, și nici de alte instrumente utilizate de "statul paralel" pentru arestarea, compromiterea, chiar condamnarea sau îndepărtarea din viața publică a adversarilor dvs. politici. (...) Doar nu vă închipuiți că ați câștigat alegerile din 2014 pentru inexistente merite politice sau pentru ilegalitățile comise în calitate de primar al Sibiului. Nu. Ați fost ales de "statul paralel" să câștigați alegerile, pentru că sunteți șantajabil cu dosare penale. "


„În România nu există nici forțe oculte, nici forțe subterane și cu certitudine nu există în România un stat paralel. O vreme am mai urmărit declarațiile domnului menționat (Tăriceanu, n.r.), care a fost și prim-ministru, a avut abordări câteodată interesant de urmărit. Dar de la o vreme încoace, credeți-mă, nu mai urmăresc afirmațiile acestui domn fiindcă au devenit din ce în ce mai ciudate. Câteodată se creează impresia că este puțin obsedat. Or, persoane puțin obsedate nu fac bine politicii”, a spus șeful statului.

„Culmea, aceste abordări foarte ciudate au apărut cu intensitate de când procurorii l-au deferit justiției pe acest domn”, a adăugat el.

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus luni că președintele Klaus Iohannis este „beneficiar” al „statului paralel” și că declarațiile și atitudinea șefului statului confirmă acest lucru.

„Declarațiile și atitudinile domniei sale de o bună bucată de vreme, după ce și-a preluat mandatul, ne demonstrează că e beneficiarul acestui sistem a statului paralel. Nu pot să existe două puteri paralele în stat, una legitimă și una nelegitimă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Într-un comunicat de presă transmis cu o zi înainte, Tăriceanu spunea că în spatele aşa-numitului „stat paralel”, care susţine abuzurile instituţiilor de forţă, stă preşedintele Klaus Iohannis.

Șeful Senatului mai spunea că preşedintele urmăreşte să câştige un nou mandat la Palatul Cotroceni, dar şi să ascundă eventualele ilegalităţi comise pe vremea când era primar al Sibiului. Iar singura şansă de reuşită pentru preşedintele ţării este să perpetueze dependenţa Justiţiei faţă de „statul său paralel", explica președintele ALDE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri