Iohannis îl contrazice pe Nicolicea: Nu mi-au lăsat nicio întrebare pentru referendum

Data publicării:
iohannis nicolicea
sursa foto Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis le-a spus reporterilor de la Palatul Cotroceni, după declarațiile făcute vineri la finalul consultărilor cu delegația PSD, că Eugen Nicolicea nu i-a transmis nicio propunere privind întrebările care ar fi trebuit puse la referendum. Întrebat care au fost întrebările pentru referendum transmise de către delegația PSD, Klaus Iohannis a spus ”Nu mi-au lăsat nimic și nici nu mi-au transmis nimic”. 

iohannis consultari detinuti
Sursa foto Administrația Prezidențială

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, care a condus delegaţia PSD la consultările de la Cotroceni, a declarat, vineri, că Parlamentul va aviza favorabil solicitarea preşedintelui privind organizarea referendumului în data de 26 mai. El a explicat faptul că prezenţa celor doi deţinuţi politici în delegaţia PSD se justifică prin faptul că tema consultărilor a fost Justiţia, nu referendumul, iar deţinuţii au vrut să sugereze preşedintelui două întrebări. Acestea au aceeaşi temă: dacă la 30 de ani de la Revoluţie, ”persoane care pot fi catalogate drept torţionari pot să ocupe funcţii de conducere”, referindu-se la postul de procuror general ocupat de Augustin Lazăr. Ioan Muntean, fost deţinut politic la Penitenciarul Aiud, a declarat că i-a cerut preşedintelui revocarea lui Lazăr, şeful statului apreciind că „o să vadă”.

Nicolicea a prezentat cele două întrebări pe care deţinuţi politici le-ar fi sugerat preşedintelui: ”Fraţi români, este moral,legal şi constituţional, ca la 30 de ani de la Revoluţia sângeroasă anti-comunistă din decembrie 1989 să se tolereze în funcţii înalte de conducere foti torţionari?” şi ”E normal ca la 30 de ani de la 30 de ani după căderea regimului opresiv, foştii torţionari să fie promovaţi în funcţii gigantice de conducere?”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri