Iohannis, la Summitul UE din Malta: "Avem sute de mii de români de-ai mei în stradă"

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis declaratie cotroceni presidency

Președintele Klaus Iohannis a declarat, când a ajuns la summitul de la Malta, că situația din România este foarte complicată și că are „sute de mii de români” de-ai lui în stradă. 

„Situația din România este destul de complicată și am sute de mii de români de-ai mei în stradă, trebuie să găsim o soluție la această problemă și cred că vom găsi una. Statul de drept trebuie să primeze, valorile europene trebuie să primeze şi asta este ceea ce cred că se va întâmpla. Am încredere în oamenii mei. Cred în România. Investițiile nu sunt afectate. Situaţia economică este în continuare foarte bună şi cred că va rămâne aşa. Aşa că nu există probleme pentru investitori. Aceasta este o problemă de principiu pentru populaţie şi pentru politicieni”, a spus președintele. 

Imediat ce a sosit la summit şi înainte de a începe întâlnirea propriu-zisă, preşedintele Iohannis a discutat cu mai mulţi lideri europeni. Printre liderii cu care a vorbit se numără cancelarul Angela Merkel şi premierul Olandei, Mark Rutte.

Klaus Iohannis a discutat minute bune cu cei doi lideri. Germania şi Olanda sunt printre statele care deja şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu evenimentele din ultimele zile de la Bucureşti şi care au spus la unison că lupta împotriva corupţiei trebuie să continue. Șeful statului a mai avut discuţii şi cu premierul Poloniei, cel al Sloveniei sau al Finlandei.

Președintele României se află la summitul de la Malta, țara care deține președinția semestrială a Consiliului UE, unde se reunesc șefii de stat sau de guvern din 28 de țări membre ale UE, pentru a arăta solidaritate în fața crizelor care zdruncină forul comunitar, dar mai ales față de noua politică a Washingtonului.

Este primul summit UE după învestirea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri