Iohannis l-a primit pe noul ambasador al SUA, la Palatul Cotroceni: Vom continua demersurile pentru a aduce investitori americani

Data actualizării: Data publicării:
ADRIAN ZUCKERMAN - AMBASADOR SUA IOHANNIS INQUAM GANEA.jpg 1
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit marţi pe ambasadorul agreat al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

„Am avut o primă discuție foarte bună (cu Adrian Zuckerman n.r.) . Suntem hotărâți să continuăm parteneriatul strategic pe care îl avem. Domnul ambasador este foarte dispus să se implice total în dezvoltarea tuturor aspectelor acestui parteneriat. Am reiterat aspectele cele mai importante, întâlnirile pe care le-am avut cu Trump, faptul că România în NATO este un partener serios, credibil, care își alocă resursele promise. În partea de economie, am convenit să continuăm într-un ritm accelerat toate demersurile pentru a convinge investitori americani în România”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României.

În cursul după-amiezii, diplomatul american va avea, de la ora 16,00, o întrevedere cu premierul Ludovic Orban, la Palatul Victoria.

Sâmbătă, noul ambasador american acreditat în ţara noastră a fost primit de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, context în care acesta din urmă a reamintit obiectivul, de mare importanţă pentru cetăţenii români, al accederii ţării noastre în Programul Visa Waiver.

Adrian Zuckerman a fost confirmat în funcţie de Senatul american pe 20 noiembrie. El îl înlocuieşte la Bucureşti pe Hans Klemm, care a părăsit România sâmbătă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri