Iohannis: NATO trebuie să continue eforturile de asigurare a stabilităţii la Marea Neagră

Data publicării:
iohannis
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o întâlnire cu Denis Mercier, comandantul suprem al Comandamentului Aliat pentru Transformare, în cadrul căreia a subliniat importanţa strategică a Mării Negre în planurile de securitate regională şi a afirmat că NATO trebuie să continue eforturile de asigurare a stabilităţii în zonă, scrie News.ro.

iohannis
Foto: presidency.ro

"Preşedintele României a reafirmat importanţa strategică a Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică, recunoscută şi consemnată la recentul Summit, şi a subliniat că este necesar ca NATO să continue într-o manieră corespunzătoare eforturile pentru asigurarea securităţii şi stabilităţii la Marea Neagră", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

În cadrul discuţiilor, Iohannis şi Mercier au discutat despre deciziile adoptate la Summitul NATO de la Varşovia din luna iulie, în special cele destinate consolidării posturii de descurajare şi apărare a NATO. Şeful statului a afirmat că este importantă implementarea completă şi fără întârziere a deciziilor de la Varşovia privind viitoarea prezenţă înaintată adaptată a NATO în sudul flancului estic.

"Preşedintele României a evidenţiat că este necesar să fie proiectată o prezenţă înaintată adaptată robustă şi persistentă a Alianţei, pornind de la propunerile avansate de ţara noastră şi agreate de Aliaţi la Varşovia. (...) De asemenea, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat faptul că măsuri Aliate concrete şi substanţiale în direcţia implementării deciziilor Aliate de interes pentru România sunt esenţiale pentru consolidarea posturii de descurajare şi apărare a NATO", transmite Administraţia Prezidenţială.

Comandantul suprem al Comandamentului Aliat pentru Transformare a discutat cu Iohannis şi despre necesitatea instruirii în comun prin exerciţii multinaţionale, astfel încât interoperabilitatea la nivelul forţelor aliate să crească.

"Generalul Denis Mercier a subliniat că este deosebit de importantă etapa implementării deciziilor NATO adoptate la Varşovia pentru consolidarea întregului flanc estic de o manieră unitară şi echilibrată", mai spune Preşedinţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri