Iohannis, nevoit să promulge o lege PSD care permite politicienilor corupţi să fondeze societăți comerciale

Data publicării:
iohannis la ppe
sursa presidency.ro

Persoanele condamnate pentru fapte de corupţie au liber la fondarea de societăţi comerciale, după ce președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat azi o lege iniţiată de PSD, în acest sens.

Mai exact, este vorba despre modificarea unui articol din legea societăților nr. 31/1990. Conform vechiului text al legii, persoanele condamnate pentru infracţiuni de corupţie, nu puteau fonda societăţi comerciale.

În noua variantă, adoptată de Parlament în aprilie 2019, e adăugată o condiţie suplimentară: "nu pot fi fondatori persoanele cărora li s-a interzis prin hotărâre judecătorească definitivă dreptul de a exercita calitatea de fondator ca pedeapsă complementară a condamnării pentru infracţiuni de corupţie".

Legea a fost iniţiată, la finele lui 2017, de un grup de 38 de deputaţi PSD. "Considerăm că interzicerea de a fi fondatorul unei societăti persoanelor care au fost condamnate pentru infractiuni de coruptie ar trebui eliminată", se arată in expunerea de motive semnată de deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

Klaus Iohannis a amânat pâna în ultima zi permisă de lege, promulgarea iniţiativei PSD, în condiţiile în care, pe 3 iulie 2019, Curtea Constituţională a respins obiecţia de neconstituţionalitate ridicată de șeful statului, referitoare la acest act normativ.

Legea poate consultată aici.

Redactor: Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri