Iohannis nu a invitat persoane cu probleme penale la ceremoniile de 1 Decembrie

Data publicării:
iohannis

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că atât la parada militară care va fi organizată de Ziua Naţională a României la Arcul de Triumf, cât şi la recepţia organizată de şeful statului la Palatul Cotroceni nu au fost invitate ”persoane cu probleme penale”.

iohannis

”Am văzut că există tot felul de discuţii în spaţiul public referitoare la acest subiect şi ţin să precizez încă de la început faptul că nu voi face referire la anumite persoane. Este vorba despre nişte criterii care au stat la baza întocmirii listei cu invitaţi ... acea persoană să deţină o funcţie în stat, dar să şi respecte nişte criterii de integritate, iar aici vorbim despre inexistenţa unor probleme penale”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Ea a afirmat că primul moment va fi parada militară care va începe la ora 11.00, la Arcul de Triumf, după care vor fi defilări ale detaşamentelor de militari din cadrul MApN, MAI, SRI, cât şi militari din ţări partenere.

Dobrovolschi a precizat că parada militară de 1 Decembrie este organizată în contextul centenarului intrării României în Primul Război Mondial, motiv pentru care va fi centrată pe prezentarea de tehnică militară esenţială în dotarea sistemului naţional de apărare.

”Al doilea moment al manifestărilor dedicate Zilei Naţionale, zilei de 1 Decembrie, reprezintă recepţia de aici, de la Palatul Cotroceni. Această recepţie va începe la ora 18.00 şi va fi găzduită de preşedintele României, domnul Klaus Iohannis”, a precizat purtătorul de cuvânt al preşedintelui.

Mădălina Dobrovolschi a mai spus că la parada militară au fost invitate 600 de persoane, iar la recepţie - 500 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri