Iohannis: Pentru ca ajutorul dat de alții să ajungă în Ucraina, e important să faci lucrurile cum trebuie. Să vorbim puțin dar bine

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis. Foto: Profimedia Images

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Varșovia, după summitul NATO în format București 9, că pentru ca „ajutorul dat de alții să ajungă în Ucraina”, „credem că într-un război este important să faci lucrurile așa cum trebuie”, în contextul în care România nu comunică oficial multe informații despre asistența acordată Kievului, adăugând „să vorbim puțin dar bine”.

În contextul în care Polonia comunică deschis despre susținerea acordată Ucrainei iar în România informațiile oficiale despre sprijinul acordat Kievului sunt puține, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat de ce se întâmplă acest lucru.

„Noi credem că cel mai important lucru în acest demers de sprijinire a Ucrainei pentru ca ei să câștige războiul este să fie ajutați eficient, la timp și cu tot ce au nevoie. Noi credem, în același timp, că noi, în calitatea noastră de vecin direct al Ucrainei cu granița cea mai lungă, putem să contribuim pentru ca și ajutorul dat de alții să ajungă în Ucraina. Și pentru ca aceste lucruri să se întâmple în fapt, credem că într-un război este important să faci lucrurile așa cum trebuie. La sfârșit, când războiul este câștigat, se poate vorbi mai mult.

Este în interesul tuturor părților să facem mult și bine atunci când trebuie și să vorbim puțin dar bine”, a afirmat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a participat miercuri la Summitul B9 de la Varșovia, Polonia, alături de președintele SUA Joe Biden și liderii regionali din NATO.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri