Iohannis: Probabil că în partide se promovează bine toleranţa

Data actualizării: Data publicării:
1479221688original_decorare_societatea_romane_de_geografie_si_clubul_sportul_studentesc_bucuresti_1

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Palatul Cotroceni, că i se pare „o decizie înţeleaptă” să fie organizat un referendum anul viitor în aprilie pe tema definirii familiei în Constituţie, dat fiind faptul că unele partide au semnat deja un acord cu Coaliţia pentru familie în acest sens.

„Mi se pare o decizie înţeleaptă să se facă referendum în primăvară”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, întrebat cum vede organizarea unui referendum în aprilie privind modificarea Constituţiei în sensul definirii familiei, având în vedere că mai multe partide semnează un protocol cu Coaliţia pentru familie în acest sens.

„Eu aşa înţeleg, dacă toate partidele doresc să fie de partea Coaliţiei pentru familie înseamnă că acolo se promovează cel mai bine toleranţa”, arătat şeful statului.

Potrivit News.ro, Coaliţia pentru Familie şi ALDE au încheiat un protocol prin care ALDE se obligă să susţină legea privind organizarea referendumului pe tema definirii familiei în Constituţiei astfel încât plebiscitul să aibă loc în aprilie 2017.

Protocolul a fost semnat, din partea ALDE, de către Călin Popescu-Tăriceanu, iar din partea Coaliţiei pentru Familie, de către Mihai Gheorghiu, preşedintele Comitetului de Iniţiativă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri