Iohannis și Kovesi au fost reclamați la CNCD

Data actualizării: Data publicării:
Csaba Asztalos, președintele CNCD
Csaba Asztalos, președintele CNCD

Președintele Klaus Iohannis și procurorul-șef al DNA au fost reclamați la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Sesizările au fost depuse de „un organ de presă”, a declarat la Digi24 președintele CNCD, Csaba Asztalos.

Reclamantul a fost deranjat de faptul că președintele Klaus Iohannis și șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, au folosit termenii de „penali”, respectiv „infractori” atunci când s-au referit la ceea ce ei au numit atacurile asupra justiției. Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi au folosit aceste cuvinte în mai multe rânduri, a spus președintele CNCD în emisiunea „Imparțial” de la Digi24.

Cei doi oficiali au făcut declarații și au comentat înregistrările date publicității de fostul deputat Vlad Cosma, care susține că procurori de la DNA Ploiești „fabrică” probe.

Întrebat la ce lucrează în momentul de față CNCD, Csaba Asztalos a răspuns: „În momentul de față avem un caz împotriva președintelui României și a procurorului-șef al DNA cu privire la utilizarea etichetarilor de penali și infractori”.

Sesizările au fost făcute de către un organ de presă cu activități „din zona justiției”, a mai spus Csaba.

Într-adevăr, site-ul luju.ro a anunțat că a depus o astfel de sesizare.

Președintele CNCD a arătat că instituția pe care o conduce mai are în lucru câteva cazuri ce țin de „aspecte legate de negarea Holocaustului, respectiv problematica antisemitismului. Sau interzicerea unor manifestări publice de către instituții publice”, a precizat Csaba Asztalos.

CNCD a decis, luni, că premierul Viorica Dăncilă nu a discriminat atunci când a folosit termenul de „autiști” pentru a-i desemna pe cei care critică România la Bruxelles. Asztalos Csaba a declarat, luni seară, la Digi24, că el a avut opinie separată având în vedere faptul că Viorica Dăncilă este demnitar public, iar astfel de declaraţii făcute de un demnitar public reprezintă un semnal negativ în societate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri