Ion Iliescu, despre operația din Turcia a premierului Ponta: Fiecare își judecă situația lui

Data publicării:
captura iliescu digicult

Eu am avut două operații, ambele le-am efectuat în țară. Prima privind vezica biliară, în anii 90, am efectuat-o în spitalul Elias (...) și după anul 2000 am avut o a doua operație, plasarea unor stenturi pe artera coronariană, făcută în clinica profesorului Brădișteanu (...). Legat de efectuarea acestei a doua operații, am făcut un control și la Paris, într-o vizită pe care am făcut-o în anul respectiv. Dar operația propriu-zisă am făcut-o în țară. Ambele operații le-am făcut în București”, a ținut să precizeze fostul șef al statului.

Întrebat cum comentează gestul premierului Victor Ponta de a se opera în Turcia pentru o ruptură de ligamente, Ion Iliescu a spus că fiecare are dreptul de a lua propriile decizii. „Nu pot să comentez acest lucru, fiecare judecă propria situație în condițiile date. Am auzit că a fost sfătuit de dl Tăriceanu, care a efectuat aceeași operație la un doctor cunoscut. Se duc mulți români în Istanbul. Nu pot să judec acest lucru”, a spus Ion Iliescu la Digi24.

E greu să judeci acest lucru. Fiecare își judecă situația lui și dacă are mai multă încredere într-un medic cunoscut de afară și are posibilitatea să o facă, este treaba lui”, a repetat fostul președinte. „Eu, din proprie experiență, am avut de-a face cu medici chirurgi români de înaltă calitate. Și profesorul Setlacec (care l-a operat în anii 90 – n.r.), și profesorul Brădișteanu au fost sau sunt oameni cu notorietate și cu experiență profesională deosebită”, a adăugat Ion Iliescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri