Ion Iliescu, întrebat ce rol vede pentru Adrian Năstase: De reper moral, dar nu se va mai angaja activ în politică

Data publicării:
ION ILIESCU-MEDIAFAX-1

„Un reper, un reper moral. Nu se va mai angaja, cred, curând - nu ştiu cum vor evolua lucrurile - dar curând nu cred că se va angaja într-o poziţie activă mai ales în viaţa politică şi el profesional mai mult va căuta să-şi găsească cadrul necesar pentru a găsi satisfacţie. E un profesionist, un om studios, un om care în această perioadă a acumulat elemente de gândire, a citit mult, aşa încât îl înţeleg”, a declarat Ion Iliescu, întrebat ce rol vede pentru Năstase, potrivit MEDIAFAX.

Iliescu a mai spus că, în opinia sa, nu se poate vorbi de colegi de partid ai lui Năstase care să-l fi trădat sau să-l fi vrut pe acesta în închisoare.

Solicitat să comenteze afirmaţiile lui Năstase, care s-a declarat dezamăgit de unii colegi, şi întrebat dacă unii din PSD l-au trădat pe fostul premier sau l-au vrut în închisoare, Iliescu a spus că nu se poate vorbi de așa ceva.

„Probabil că are raţiunile lui în aprecierea pe care a făcut-o”, a spus fost președinte al României.

El a mai spus că poziţia lui Năstase legată de faptul că fostul premier nu s-ar răzbuna pe preşedintele Traian Băsescu este una care dovedeşte înţelepciune.

„E o poziţie înţeleaptă, echilibrată şi pe care o înţeleg”, a mai spus Ion Iliescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri