Ion Iliescu preferă să discute de alegerile de acum 23 de ani decât de S. R. Stănescu

Data publicării:
ION ILIESCU-MEDIAFAX-3

„El e membru al PNL, el e deputatul lui în Parlament, așa că cred că PNL ar trebui să judece”, a declarat Ion Iliescu.

Întrebat dacă ar trebui să îl mai accepte PSD în USL, fostul președinte al partidului a răspuns: „Nu știu, nu vreau să intru în această treabă”.

Fostul șef de stat și-a argumentat poziția prin faptul că „astăzi sunt chestii mai importante la ordinea zilei”, respectiv împlinirea a 23 de ani de la organizarea primelor alegeri libere în România.

„E un moment mai important asupra căruia să ne aplecăm, decât să vorbi, despre oameni care tulbură apele”, a spus Ion Iliescu.

Întrebat de jurnaliști să clarifice dacă nu ar trebui să riște PSD ruperea USL de dragul membrului PNL, Ion Iliescu a replicat: „Ar fi o mare eroare și cred că PNL ar trebui să abordeze cu responsabilitate astfel de chestii. Nu compromiți un act politic de majoră importanță pentru țară pentru un om care tulbură apele de dragul de ieși în față”.

Rugat să comenteze dacă este de părere că ar fi cazul să se limiteze declarațiile critice din interiorul USL, Ion Ilescu a afirmat că „este treaba fiecărui partid în parte și a membrilor săi. Dar este o chestiune de responsabilitate politică, mai ales că e și un om care are un anumit mandat de parlamentar, să nu comită astfel de acte care să pună în pericol o acțiune politică majoră, o alință care stă la temelia guvernării actuale”.

În ceea ce privește conținutul protocolului USL la capitolul declarații la adresa partenerilor de alianță, fostul președinte al PSD este de părere că este „suficient”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri