Ion Ștefan, după vizita la DNA: „Sunt dispus să renunț la imunitate și să se facă lumină”

Data actualizării: Data publicării:
ion stefan parlament inquam ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a explicat vineri dimineață la Digi24 care a fost motivul vizitei sale la DNA. El a spus că a fost acuzat într-o emisiune că ar avea „relații neprincipiale” cu un om de afaceri din Satu Mare și l-a chemat pe Radu Cristescu, fost secretar de stat în guvernul Dăncilă, ca să aducă dovezi în acest sens pentru a lămuri lucrurile. „Sunt dispus să renunț la imunitate și să se facă lumină”, a subliniat el.

Eu personal m-am prezentat din proprie inițiativă. Am spus aseară într-o emisiune că dimineață mă voi prezenta la ora 8 (...) pentru a mă pune la dispoziția organelor de anchetă și l-am invitat și pe domnul Dan (Radu Cristescu, n.red.) să ne întâlnim la DNA, să punem cărțile pe masă pentru a vedea care e situația. Eu sunt un ministru care nu pot fi acuzat și nu suport să fiu acuzat de corupție într-un fel sau altul”, a spus Ion Ștefan, la Digi24.

În cadrul unei emisiuni, aseară, dl. Cristescu m-a acuzat că aș avea relații neprincipiale cu un cetățean din Satu Mare care a făcă o tranzacție cu CJ Satu Mare, consiliul județean care a primit printr-o Hotărâre de Guvern 974 o sumă de bani de la guvern pentru cumpărarea bibliotecii județene din Satu Mare. De aici că tranzacția de la Satu Mare s-a făcut nu știu cum... Eu nu am fost în emisiune, ce am înțeles prin telefon, eram acuzat că sunt într-o relație neprincipială cu unul dintre acționari”, a adăugat ministrul Dezvoltării.

Pentru a lămuri situația l-am invitat la DNA, să ne lămurim, dacă dânsul are cea mai mică informație că eu aș avea vreo legătură cu acest caz, atunci sunt dispus să renunț la imunitate și să se facă lumină”, a mai spus Ion Ștefan.

Ministrul a adăugat că „prea mult s-a tratat cu superficialitate banul public. De când sunt ministru am trimis Corpul de control în toată țara. (...) Am nemulțumit pe mulți.”

Voi continua controalele în teritoriu pentru identificarea neregulilor din executarea acestor lucrări prin PNDL 1 și 2, chiar dacă vor fi mulți nemultumiți. Nu voi da un centimetru înapoi, aceste controale vor continua”, a subliniat el

Ce s-a întâmplat azi în interior la DNA este o discuție între mine și organele de anchetă, nu vă pot face publică această discuție”, a precizat Ion Ștefan, despre vizita din această dimineață de la DNA.

El a negat că a făcut plângere penală lui Dan Cristescu. „Nu, nu mă ocup cu plângeri penale. Eu vreau să elucidez cazul, eu mă ocup de mine și de minister.”

Ce s-a întâmplat până acum cu foștii conducători ai Ministerului Dezvoltării, cu Dragnea, Shhaideh, nu se mai întâmplă astăzi”, a mai spus ministrul Dezvoltării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri