Ionel Dancă, PNL: „Carmen Dan a mințit. Așa ceva nu cred că s-a mai întâmplat în istoria președinției UE”

Data actualizării: Data publicării:
carmen dan

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, o acuză pe Carmen Dan, ministrul de Interne, că a mințit în legătură cu agenda Consiliului de miniștri de Interne din statele membre UE, după reuniunea pe care a prezidat-o.

Carmen Dan a spus că subiectul aderării României la spațiul Schengen va fi pus în discuție pe agenda reuniunii informale a Consiliului JAI, dar acest subiect nici măcar nu a fost propus de Președinția Guvernului României a Consiliului JAI, a spus Ionel Dancă la Digi24.

El a postat informația și pe pagina sa de Facebook:

În ce hal poate să mintă Carmen Dan! Așa ceva nu cred că s-a mai întâmplat în istoria președinției Consiliului Uniunii Europene.

Ministrul Carmen Dan a mințit cu nerușinare despre agenda Consiliului de miniștri de Interne din statele membre UE, după reuniunea pe care a prezidat-o.

Carmen Dan a dezinformat în mod grosolan opinia publică prin confuzie, afirmând că subiectul intrării României și Bulgariei în Schengen va fi pus în discuție pe agenda reuniunii informale a Consiliului JAI.

În primul rând, din informații sigure, știm că subiectul aderării României și Bulgariei la Schengen nici măcar nu a fost propus de Președinția Guvernului României a Consiliului JAI.

A doua minciună ordinară a ministrului Carmen Dan este că subiectul extinderii Schengen ar fi fost discutat sau ”tatonat” în cadrul reuniunii de astăzi. Absolut fals! Știm sigur că nu a existat acest subiect în cadrul reuniunii.

#Românii_trebuie_să_știe că actualul Guvern, care asigură președinția Consiliului de Justiție și Afaceri Interne, nu face nimic pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen, că acest obiectiv nici măcar nu figurează printre prioritățile reale ale Cabinetului Dragnea - Dăncilă iar Carmen Dan minte de fiecare dată când este întrebată de acest subiect.

Cu această guvernare mincinoasă, susținută de PSD și ALDE, românii nu vor vedea zona Schengen fără control la graniță. Așa cum am avertizat, PSD și ALDE pun cruce intrării României în Schengen!”, a scris Ionel Dancă pe Facebook.

Răzvan Popa, europarlamentar PSD, a spus că nu are cunoștință despre acest subiect. „Eu nu mă iau după informațiile absolut sigure ale d-lui Dancă”, a spus el la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri