Ionel Dancă (PNL): Viorica Dăncilă e un pericol pentru politica externă a României

Data actualizării: Data publicării:
ionel danca pnl_fb
Foto: Facebook

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a criticat, joi dimineață, la Digi24, gafa făcută de Viorica Dăncilă, în Muntenegru, și comparația nepotrivită a ministrului Agriculturii, Petre Daea, cu privire la sacrificarea porcilor cu pestă porcină și uciderea a peste 1,1 milioane de oameni la Auschwitz. Liberalul le-a cerut demisia celor doi oficiali din Guvern.

Este o comparație care nu trebuie privită nici cu cea mai mică indulgență. E intolerabil să compari tragedia Holocaustului cu incinerarea unor animale. E îngrozitor ce a putut să afirme dl. Daea. Noi am cerut demisia domnului Daea din Guernul României. Nu poate să mai reprezinte România un om care face o astfel de comparație. (...) Sunt afirmații ofensatoarea la adresa memoriei victimelor Holocaustului”, a spus Ionel Dancă, la Digi24.

În legătură cu gafa premierului Dăncilă, care a confundat Podgorița cu Priștina, purtătorul de cuvânt al PNL a spus că „nu mai surprinde pe nimeni”.

„Însă, de data asta e o chestiune extrem de gravă. A confundat capitala unui stat pe care România nu l-a recunoscut oficial. Să faci această confuzie aduce pagube în politica externă a României. Este f grav”, a completat el.

„Nu mai e vorba de prostie. Este un pericol pentru politica externă a României. Cu fiecare deplasare, întâlnire avută de doamna Dăncilă a lăsat în urma gafe memorabile. Trebuie să ne îngrijoreze. E un pericol pentru politica externă”, a adăugat Dancă.

Reprezentantul PNL a mai spus că nu se așteaptă ca Viorica Dăncilă și Petre Daea să-și dea demisia: „Au dovedit că nu sunt deloc receptivi la criticile care vin din partea societății. Guvernează într-un mod iresponsabil, lipsit de transparență.”

„Sunt convins că această declarație va rămâne nesancționată și acest lucru e cu atât mai grav, pentru că asta înseamnă că PSD își asumă o poziție care trădează sentimente antisemite. Din păcate, mi-e teamă că vor încerca să ignore această chestiune și vor spune că este un incident minor. Nu este așa. Credem că trebuie sancționat drastic”, a mai spus Ionel Dancă, despre Petre Daea.

Joi dimineață, și președintele USR Dan Barna le-a cerut demisia Vioricăi Dăncilă și lui Petre Daea.

Ulterior, printr-un comunicat de presă, Petre Daea și-a cerut scuze și și-a declarat „respectul pentru toți membrii comunității evreiești”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri