Ionuț Moșteanu: Vrem coaliție cu PNL și UDMR, dar fără Florin Cîțu

Data publicării:
ionu mosteanu usr
Deputatul Ionuț Moșteanu. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

USR PLUS cere din nou plecarea premierului Florin Cîțu, după ce acesta l-a demis pe Stelian Ion din fruntea Ministerului Justiției. În timp ce Dacian Cioloș, unul din liderii alianței, vorbește despre posibilitatea ieșirii de la guvernare, deputatul Ionuț Moșteanu se pronunță pentru continuarea actualei coaliții, dar cu un alt premier.

Vrem coaliție cu PNL și UDMR, dar fără premierul Florin Cîțu”, a spus Moșteanu la Digi24.

Premierul Cîțu și-a arătat din nou limitele. Numai astăzi a încălcat de două ori protocolul de coaliție: o dată când a băgat șmecherește în ședința de Guvern acest PNDL 3, acest Anghel Saligny care nu este o urgență pentru nimeni în România, în afară de dl Cîțu, care este în campanie internă la PNL. Asta este o încălcare și a doua în momentul în care a anunțat că, pur și simplu pentru că poate, demiterea colegului meu Stelian Ion”, a adăugat el.

Moșteanu a spus că guvernul este „o pălărie prea mare” pentru Cîțu și că USR PLUS va cere în ședința de coaliție o nouă propunere de premier din partea PNL și demisia lui Cîțu.

Vrem un premier responsabil, care poate conduce o coaliție, nu unul care folosește funcția de premier pentru a-și aranja apele în competiția internă în partid”, a adăugat parlamentarul.

El a spus că premierul i-a sunat pe Barna și Cioloș cu câteva minute înainte de a anunța revocarea lui Stelian Ion.

Este a doua oară când USR PLUS cere plecarea lui Florin Cîțu și păstrarea actualei coaliții, cu un alt premier. S-a mai întâmplat după ce Cîțu a anunțat revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri