Scandal în Coaliție. PSD îl acuză pe Virgil Popescu de „incompetență”. Stroe (PNL): Nu dăm replici prin postări, discutăm față în față

Data actualizării: Data publicării:
gov ciuca popescu
Foto: gov.ro

Tensiuni în coaliția de guvernare, după ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost acuzat de PSD că nu se implică în rezolvarea situației din energie. Într-un mesaj preluat pe pagina de Facebook a Partidului Social Democrat, deputatul PSD Mihai Weber l-a acuzat de „incompetență” pe Popescu. În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, spune că liberalii lucrează alături de PSD la o soluție pentru situația din energie și că și deciziile de până acum în acest domeniu au fost luate tot împreună cu social-democrații.

„Românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței lui Virgil Popescu. Ministrul Energiei este total lipsit de idei referitor la ce măsuri ar trebui luate pentru a compensa creșterile de prețuri la energie electrică, gaze naturale și combustibil”, a scris Weber într-o postare publicată pe pagina de Facebook a PSD.

„Noi nu ne certăm pe Facebook cu absolut nimeni. Nu dăm replici prin postări. Noi discutăm instituțional, față în față. Există ședințe ale coaliției în care se propun soluții, venim cu idei. Fiecare partid vine cu o anumită poziționare. Nu aș comenta declarațiile acestui domn din PSD pentru că în acest moment lucrăm împreună cu PSD la aceste soluții care vor ieși probabil în câteva zile”, a spus Stroe la Digi24.

„În ceea ce privește deciziile care s-au luat acum câteva luni, domnul Weber a uitat că decizia compensării a fost a coaliției din care face parte și PSD. Așa cum tot coaliției îi va aparține ordonanța care urmează săptămâna viitoare, la care lucrăm și pe care coaliția o va asuma politic.

Vă spun sincer că nu știu cu cine se ceartă domnul Weber mai exact. Dacă are răbdare până săptămâna viitoare, va avea acest document.

În ceea ce privește ANRE, dacă ar fi fost puțin atent, chiar Marcel Ciolacu a vorbit ieri despre prerogativele ANRE și că este nemulțumit de prestația acesteia”, a continuat Stroe.

Întrebat dacă Virgil Popescu ar putea fi remaniat, Stroe a răspuns: „Este un atribut al premierului, decizia aparține coaliției. Propunerile le va face premierul. Popescu este suținut de PNL, este unul dintre cei mai importanți oameni în această ecuație a rezolvării problemei din zona energiei”.

„Haideți să ne obișnuim cu ideea de a lucra așezat, de a avea un dialog, nu răstit la tv. Acum s-a pornit de la o postare a unui social-democrat, probabil că mâine va fi altul, dar asta nu influențează cu nimic activitatea celor două partide, a coaliției și a comitetului interministerial care va veni săptămâna viitoare cu soluții. Aceasta este o discuție despre piață de energie, nu despre un partid sau despre celălalt. Asta este o țintă falsă pe care o folosesc unii reprezentanți ai PSD în scop politicianist”, a mai spus el.

Marți, PSD a lansat un nou atac la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu. Deputatul Mihai Weber a scris într-un mesaj preluat pe pagina de Facebook a PSD că Ministrul Energiei este total lipsit de idei referitor la ce măsuri ar trebui luate pentru a compensa creșterile de prețuri la energie electrică, gaze naturale și combustibil”.

„Ținând cont de faptul că se apropie sezonul rece în care va crește consumul și, prin urmare, vor crește costurile atât pentru populație, cât și pentru agenții economici, îi cer imperativ domnului ministru al Energiei să se trezească și să vină urgent cu soluții care să oprească și să descurajeze creșterea nejustificată a prețurilor la energie și gaze. Poate alege dintre soluțiile propuse de PSD sau soluțiile adoptate de alte țări din Uniunea Europeană, însă trebuie să o facă urgent, fiindcă românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței sale”, a mai scris Weber.

Cu o zi în urmă, președintele PSD, Marcel Ciolacu, îi acuza pe liberali că au discutat într-o ședința la Sinaia „ca vinovații să fie ANRE și să înceapă un atac la adresa lui Ciolacu, Grindeanu și Rafila.”

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri