Iordache: Nu vor fi preluate toate recomandările Comisiei de la Veneţia

Data publicării:
florin iordache inquam octav ganea 20180925143015_OGN_1788-01
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Forul european s-a antepronunţat, în condiţiile în care nu a mai aşteptat deciziile CCR de la Bucureşti, afirmă Florin Iordache, într-o intervenţie la RFI pe marginea recomandărilor formulate de Comisia de la Veneţia. Preşedinte al Comisiei speciale pentru modificarea legislaţiei din justiţie, Iordache nu a oferit un răspuns categoric când a fost întrebat dacă PSD va participa la consultările cu partidele pe care preşedintele Iohannis le-ar putea declanşa săptămâna aceasta.

florin iordache inquam octav ganea 20180925143015_OGN_1788-01
Foto: INQUAM

Citiţi şi: Aterizarea forțată pe care o vestește poziţia Comisiei de la Veneția pentru PSD și ALDE

Într-un interviu acordat postului de radio RFI, deputatul PSD Florin Iordache susţine că "sunt practic două opinii ale Comisiei de la Veneţia: o opinie care vizează legile justiţiei şi o opinie care vizează Codurile Penal şi de Procedură Penală. Aşteptăm în zilele următoare publicarea celor două rapoarte, pentru că cel puţin în raportul care a vizat legile justiţiei au survenit anumite modificări în urma discuţiilor, iar în celălalt urmează să aşteptăm prioritar deciziile CCR".

În acest context, întrebat dacă toate recomandările Comisiei de la Veneţia vor fi preluate, parlamentarul a răspuns: "Nu, bineînţeles că nu. Eu am spus şi acolo că spre exemplu o recomandare pe care Comisia de la Veneţia a insistat a fost cea cu secţia specială şi am spus că în nici un caz această recomandare nu poate fi preluată, mai ales acum când s-a demonstrat că peste jumătate din magistraţii din România au avut dosare, această secţie îşi dovedeşte utilitatea".

Comisia de la Veneția recomandă autorităților române să modifice complet amendamentele aduse ambelor coduri, penal și de procedură penală, printr-un proces de consultare cuprinzător și să vină cu propuneri legislative coerente și solide care să aibă sprijinul larg al societății românești și care să respecte standardele europene și deciziile Curții Constituționale 

Continuarea articolului - AICI

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri