Ironii la comisiile de buget-finanţe: "Faceţi un spectacol dizgraţios"

Data publicării:
comisie buget

Discuţiile au fost atât de aprinse încât sala de şedinţe nu le-a fost suficientă aleşilor. Şi-au continuat disputele pe holurile Parlamentului.

Gheorghe Ialomiţianu: „E o minciună, domnule!”.

Dan Şova: „Îmi pare rău că trebuie să fac cu dumneavoastră anul 2 de la ASE”.

Viorel Ştefan: „Faceţi un spectacol dizgraţios”.

Deşi deranjat de bugetul mic pe care îl va avea anul viitor, directorul Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, a avut puterea să facă haz de necaz: „Sper ca, din punct de vedere civic, cât mai mulţi dintre dumneavoastră vor fi informatori benevoli şi ne vor ajuta în activitatea noastră”.

„Vasile Bleotu, deputat PSD: Am studiat foarte atent bugetul şi nu am văzut poziţia unde îi plătim pe ciripitori.

Teodor Melescanu, directorul SIE: La bunuri si servicii”.

Parlamentarii au trecut uşor de la ironii la scandal. A fost nevoie doar de un deputat din opoziţie şi un ministru.

„Care sunt primele trei proiecte pe care le susţineţi în 2014?”, l-a întrebat Andreea Paul pe Dan Şova.

Primele trei de pe listă.....şi fii-mea prefera să-i citesc eu. (...) N-aş vrea să vă fiu student pentru că aş pleca repetent de la viaţă”, i-a răspuns acesta.

Afirmaţia a iscat supărarea deputatului. „Să vă cumpăraţi primii 7 ani de acasă”, l-a apostrofat Andreea Paul pe Dan Şova.

Confruntările au continuat şi pe holurile Parlamentului.

„Domnule minitru, domnule ministru! Trebuia să aveţi mai mult. Este o minciună ce aţi spus”, i s-a adresat Gheorghe Ialomiţianu lui Dan Şova. Răspunsul acestuia nu a întârziat: „Îi place spectacolul”.

Dezbateriile din Comisii au adus şi o premieră. Opoziţia a lăudat un membru al Cabinetului Ponta, pe ministrul Agriculturii Daniel Constantin.

„Dumneavoastră aţi stabiilit standardul în aceste Guvern, în Guvernul Ponta, de cel mai bun ministru”, i s-a adresat Andreea Paul.

În ciuda disputelor, bugetele instituţiilor au fost adoptate pe bandă rulantă. Toate cererile de suplimentări de fonduri s-au lovit ca de un zid de eternul secretar de stat de la Finanţe, Gheorghe Ghergina, care s-a opus oricărui amendament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri