JURNAL DE SEARĂ. Anca Boagiu: Am depus un denunț împotriva lui Ponta. Cum a reacționat premierul

Data publicării:
05122012 20boagiu-37066

„Am depus în primul rând un denunț împotriva lui Ponta pentru trei acțiuni premeditate pe care le-a întreprins împotriva României. Una este legată de distrugerea economiei românești, a doua de eliminarea României din UE. Astăzi, cu 25% corecție, ce înțelegeți. Faptul că nu intrăm în Schengen la timp, ce înțelegeți? Și, a treia acțiune, pentru trădarea intereselor strategice și economice ale României”, a explicat ea la Digi24.

„Nu pot să fiu de acord ca după 20 de ani, în care toți am sperat că trăim într-o țară democratică, să ajungem să vedem că în Schengen din nou avem întârzieri pentru că punem în pericol statul de drept, pierdem bani europeni (...) ”.„Am proprietatea a ceea ce gândesc și am făcut”, a subliniat Anca Boagiu.

Ea a arătat anterior că denunţul depus împotriva lui Victor Ponta şi a Cabinetului acestuia se referă la „săvârşirea infracţiunilor de subminare a economiei naţionale prevăzute la art. 165 din Codul Penal şi abuz în serviciu contra intereselor publice, faptă care are caracterul unui abuz în formă calificată conform art. 248 din Codul Penal".

De asemenea, Boagiu a arătat că îl cheamă în judecată pe Victor Ponta pentru acuzaţii „calomnioase" pe care i le-a adus acesta, arătând că primul ministru trebuie să vină cu dovezi.Întrebată unde a depus aceste cereri de chemare în judecată, Anca Boagiu a precizat că le-a trimis „instituţiilor responsabile", menţionând în acest sens parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Premierul Victor Ponta a susţinut în noiembrie că Anca Boagiu, „fătuca" aceasta care a fost ministrul Transporturilor, este vinovată de blocarea POS Transporturi, prin „acordarea în mod ilegal" a contractului pentru autostrada Nădlac-Arad, astfel că „probabil va merge la DNA să explice cum a dat contractul".

Ponta: Boagiu estefoarteafectată politic şi personal de scandalul Iordache-Romstrade

Întrebat dacă plângerea penală depusă de către Anca Boagiu împotriva sa îl așază în definiția „așa nu” a lui Traian Băsescu, Victor Ponta a răspuns negativ.

„Boagiu este foarte afectată politic şi personal de scandalul Iordache-Romstrade. Ea a gestionat licitația. A făcut acest lucru la nervi. Cum a ajuns Iordache să câștige atâtea contracte la Boagiu, și atâtea licitații la Udrea la PNDI? Mai devreme sau mai târziu asta va implica o responsabilitate extrem de gravă”, a comentat printr-o intervenție telefonică, la Digi24, Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri