Sari la conținut

K. Hunor, despre imunitatea lui L. Borbely: Nu e rău să existe un filtru parlamentar pentru foştii miniştri

 

Foto Facebook

Kelemen Hunor declară că "poate, cei care au studiat dosarul şi cei care au avut acces la dosar nu erau foarte ferm convinşi că acel denunţ care a apărut în dosar în plus are legătură cu vechiul caz şi este convingător".

Întrebat ce efecte va avea votul de miercuri, liderul UDMR a răspuns: "În acest moment nu cred că are vreun efect. Aşa cum acum doi ani a fost un vot asemănător şi nu a fost nimic spectaculos, nu s-a întâmplat nimic spectaculos, nici acum nu cred că se va întâmpla. Sigur, comentatorii politici şi cei care analizează aceste evenimente din Parlament unii vor spune că nu e bine, alţii vor spune că dacă nu au existat elemente suficiente şi a fost doar un denunţ care nu are legătură cu cazul, atunci era de aşteptat un astfel de vot, dar prea mult eu nu aş insista pe acest vot de ieri, nu am ce spune în plus".

Întrebat dacă Parlamentul nu s-a transformat în ultimii ani într-o instanţă care stabileşte dacă un parlamentar este sau nu vinovat, Kelemen Hunor a răspuns: "Nici nu a zis Parlamentul acest lucru, nici în cazul doamnei Udrea sau în alte cazuri unde a dat undă verde la solicitarea procurorilor, nu a spus că este vinovat sau nu este vinovat omul, nu este o instanţă".