K. Iohannis a semnat decretul de numire a Corinei Şuteu ca ministru al Culturii

Data publicării:
corina suteu agerpres 7738629-1

 

FOTO Agerpres

Depunerea jurământului va avea loc azi, la Cotroceni, la ora 17.00.

Totodată, preşedintele a semnat decretul privind revocarea din funcţia de Ministru al Culturii a lui Vlad Alexandrescu.

Premierul Dacian Cioloș a propus-o pe Corina Șuteu pentru fotoliul de la Ministerul Culturii în locul lui Vlad Alexandrescu.

Guvernul a precizat, într-un comunicat, că numirea Corinei Șuteu la Ministerul Culturii exprimă „dorința de continua procesul de reformă”.

„Așa cum am anunțat săptămâna trecută, am decis astăzi revocarea domnului Vlad Alexandrescu din funcția de ministru al Culturii. De asemenea, am trimis astăzi domnului președinte Klaus Iohannis propunerea pentru numirea în functia de ministru al Culturii a doamnei Corina Șuteu, în dorința de a continua procesul de reformă”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Corina Şuteu este în prezent secretar de stat în Ministerul Culturii, în echipa lui Vlad Alexandrescu. Ea a fost director al Institutului Cultural Român New York în perioada 2006-2012.

Ea și-a început cariera în calitate de critic de teatru în România. În 1991, a devenit directorul Uniunii Teatrale din România (UNITER), după ce și-a manifestat interesul față de sectorul de management cultural.

În 1995, Corina Șuteu a preluat șefia Forumului rețelelor culturale europene. În 1998 a fondat asociația ECUMEST.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri