K. Iohannis: Sper că vom putea ajunge la un acord privind vizele pentru Canada

Data publicării:
klaus iohannis declaratie cotroceni presidency

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, dacă se va ajunge la o ”înţelegere rezonabilă” cu partea canadiană, România îşi va retrage rezervele legate de încheierea acordului CETA. Şeful statului a precizat că acest lucru înseamnă liberalizarea vizelor, începând din 2017, fără condiţii inacceptabile pentru ţara noastră.

”Sper că vom putea ajunge la un acord cu partea canadiană în privinţa liberalizării vizelor pentru români şi, dacă se ajunge la o înţelegere rezonabilă, noi vom putea să ne retragem rezervele legate de acest acord”, a declarat preşedintele.

Întrebat ce înseamnă o înţelegere rezonabilă, Klaus Iohannis a răspuns: ”Înseamnă o înţelegere pentru liberalizarea vizelor într-un termen rezonabil şi fără condiţii inacceptabile pentru noi. Aceste condiţii fiind încă în negociere diplomatică, nu doresc să intru în detalii”.

Întrebat în continuare dacă partea română insistă pentru termenul 2017, şeful statului a precizat: ”Pentru noi e important să fie 2017, şi nu 18, 19 sau altceva, plus că pentru noi e important să avem o liberalizare completă într-un termen rezonabil”.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a declarat, miercuri, că România nu îşi poate ridica rezervele cu privire la acordul CETA între Comisia Europeană şi Canada până când statul canadian nu va elimina vizele pentru cetăţenii români.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri