K. Iohannis: „Voi fi președintele românilor! Nu pot să accept situații unde concetățenii mei să fie tratați cu gaze lacrimogene fiindcă vor să voteze”

Data publicării:
Klaus Iohannis 3

„Este clar că acum ce a fost de ales, s-a ales. Trebuie să ne apucăm de treabă. Sunt dispus să mă apuc serios de treabă. Pe 16 noiembrie s-a dat semnalul schimbării profunde. Acest semnal este unul extrem de puternic, pentru mine și pentru clasa politică. Îi îndemn pe politicieni să ia seama de acest semnal”, a spus Klaus Iohannis.

DEZBATERE Klaus Iohannis-Victor Ponta. Cea de-a doua confruntare: promisiuni și atacuri

Acesta a solicitat Parlamentului să pună legea aministiei și grațierii pe ordinea de zi și a rugat partidele să înceapă urgent discuțiile pe legea votului prin corespondență. „Nu vreau să se mai întâmple vreodată ceea ce s-a întâmplat în diaspora. Așa ceva trebuie prevenit urgent. Îmi exprim respectul pentru românii din Diaspora, care au înțeles importanța votului lor. Le muțumesc”, a spus Klaus Iohannis.

„Cineva trebuie să suporte consecințele votului catastrofal. Cei vinovați trebuie să răspundă cu funcția”.

Klaus Iohannis a spus că președintele în funcție ar trebui să recheme toți diplomații care au gestionat situația în diaspora.„Nu pot să accept să existe situații unde concetățenii mei să fie tratați cu gaze lacrimogene fiindcă vor să voteze”, a mai spus Iohannis.  

Legat de politica externă, Klaus Iohannis a spus că va continua parteneriatele care cu SUA și că va continua rolul și locul nostru în NATO și în UE. „Voi dovedi că România este un partener serios, de cursă lungă”, a spus viitorul președinte al României.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri