Kelemen: Declarația lui Marton a fost neinspirată, dar nu a vrut să jignească

Data actualizării: Data publicării:
20170620_UDMR_KELEMEN_HUNOR_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a prezentat scuze pentru declarația făcută de deputatul Marton Arpad, care i-a comparat cu minerii pe oamenii care au protestat miercuri seară în stradă, potrivit Agerpres.

20170620_UDMR_KELEMEN_HUNOR_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Domnul Marton Arpad a avut o declarație neinspirată, necugetată, dar sunt convins că nu a avut intenția să jignească pe nimeni și eu nu împărtășesc această opinie, nu este opinia UDMR. Sigur, i-am spus, și în numele meu și în numele Uniunii îmi cer scuze de la cei care s-au simțit jigniți, cei care după această declarație au avut senzația că domnul deputat i-a jignit; nu a fost o astfel de intenție din partea lui”, a spus Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, orice om are dreptul să protesteze în limitele legale, la fel cum orice om are dreptul la opinie, atâta vreme cât nu lezează demnitatea cuiva.

Eu cred că în acest moment ar trebui să ne oprim și nu ar trebui să mai comentăm această declarație, fiind o declarație neinspirată și care nu era cu intenția de a jigni pe cineva”, a conchis Kelemen Hunor.

Deputatul UDMR Marton Arpad i-a comparat cu minerii pe oamenii care au protestat miercuri seară în stradă.

Să nu fiți duplicitari. Am ajuns acasă, am pornit televizorul, am văzut imaginea în care vine grupul USR cu telefoane aprinse, apoi intervenția unui lider al acestui grup care a mulțumit protestatarilor. Eu mi-am adus aminte de iunie '90 când, deși nu i-a chemat, Iliescu le-a mulțumit minerilor că au venit să apere statul de drept”, a spus Marton Arpad, joi, în timpul dezbaterilor de la Comisia parlamentară specială pentru legile Justiției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri