Kelemen Hunor a discutat cu ministrul de Externe al Ungariei despre aprovizionarea cu gaze: „Suntem dependenți unii de alții”

Data publicării:
peter szijjarto si kelemen hunor
Peter Szijjarto a fost primit de vicepremierul Kelemen Hunor. Foto: Facebook / Kelemen Hunor

Vicepremierul Kelemen Hunor s-a întâlnit marți cu ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, cu care a discutat despre aprovizionarea cu gaze naturale şi energie electrică. Liderul UDMR spune că este nevoie de consolidarea relațiilor româno-maghiare, pentru protejarea populației.

Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Szijjarto Peter, s-a aflat marți într-o vizită la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu vicepremierul Kelemen Hunor, care a transmis că este necesară consolidarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Ungaria.

„Este foarte important, ca în următoarele luni, cetățenii care locuiesc în România și Ungaria să fie în siguranță, cei aflați în nevoie să fie protejați de guvernele celor două țări, asigurarea aprovizionării cu gaze naturale și energie electrică fiind o provocare mare. Suntem dependenți unii de alții în această regiune, de aceea este necesară consolidarea relațiilor bilaterale româno-maghiare, e nevoie ca miniștrii de resort să se întâlnească mai des”, a scris Kelemen Hunor într-un mesaj pe Facebook.

„Am discutat despre relaţiile româno-maghiare, despre provocările comunităţii maghiare din România, printre care se numără recensământul, respectiv despre dezideratele pe care le reprezentăm în cadrul coaliţiei de guvernământ”, a mai menționat liderul UDMR.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri