Kelemen Hunor atacă alianța PSD-ALDE: Să nu cădem în capcană, bugetul este restanța anului 2018

Data publicării:
kelemen-hunor

UDMR critică dur Coaliţia PSD-ALDE. Formaţiunea maghiară e nemulţumită că România nu are nici acum buget pentru 2019. Preşedintele UDMR atrage atenţia că adoptarea cu întârziere a documentului va duce la amânarea investitiţiilor până în toamnă. Este o tragedie, a spus Kelemen Hunor. Liderul UDMR e nemulţumit şi de ordonaţa de urgenţă pentru reviziuirea sentinţelor, anunţată de Tudorel Toader. Nu se poate repara o greşeală printr-o altă greşeală”, spune Kelemen Hunor.

Deocamdată eu nu știu cum arată proiectul de buget. Ar fi trebuit să vedem anul trecut în septembrie, în octombrie, cel târziu în noiembrie. În cel mai fericit caz, în martie, vom avea un buget semnat de președinte. Probabil că investițiile iar se duc în septembrie-octombrie sau nu se fac deloc. Aici e drama, aici e tragedia. De aceea eu cred că orice întârziere e o greșeala în plus. Asta este restanța anului 2018. Nu este prioritatea anului 2019, să nu cădem în capcana asta, să spunem că prioritatea anului 2019 este să votăm bugetul în februarie”, a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDRM a mai spus că nu vrea să comenteze declarațiile făcute de Darius Vâlcov, consilierul premierului pentru economie: „Nu imi permit. Eu pot să comentez eventual ce zice dl. Orban, dl. Dragnea, dl. Barna. Nu pot comenta declarațiile unui consilier”.

Întrebat cum vede ideea unei ordonanțe de urgență pentru reviziurea sentințelor, el a spus că „nu cred că o greșeala mare se poate repara printr-o altă greșeală”.

Eu nu înțeleg ce vor să facă cu aceasta OUG. Până nu vedem textul, intenția anunțată de ministrul Justiției nu mi s-a părut bine argumentată și nu mi se pare că se va repara ceva”, a mai spus Kelemen Hunor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri