Kelemen Hunor critică Justiția după condamnarea Annei Horvath

Data actualizării: Data publicării:
kelemen hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, comentează în termeni extrem de critici condamnarea în prima instanță a fostului viceprimar al Clujului Anna Horvath. Mesajul, în care se arată că magistrații ar fi decis condamnarea la închisoare „fără nicio probă”, a fost publicat, în limba maghiară, pe contul politicianului de pe o rețea de socializare.

Liderul UDMR reclamă că ar fi fost încălcate în mod repetat procedurile și că nu ar fi existat probe suficiente pentru o sentință de condamnare. „În cazul Annei, nu este nici Justiție, nici lege”, susține Kelemen Hunor, care vorbește și de „o crimă” care ar fi fost comisă în ultimele 526 de zile în cazul fostului viceprimar.

„Putem vorbi de un stat de drept când un om este condamnat fără nicio probă?”, se întreabă liderul UDMR în mesajul postat, în limba maghiară, pe Facebook.

Acesta mai arată că, indiferent de ce cred procurorul și magistrații, Anna Horvath rămâne „un lider” și că membrii UDMR și cetățenii de etnie maghiară din Cluj-Napoca sunt atenți în continuare la spusele acesteia.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Anna Horvath, fost viceprimar al Municipiului Cluj, a fost condamnată, vineri, de Curtea de Apel Cluj la doi ani și opt luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Sentința poate fi atacă cu apel.

După pronunțarea sentinței, fostul viceprimar, care este și vicepreședinte executiv al UDMR, a declarat că va face apel, că se consideră nevinovată și că „România este un stat securist”.

„Sunt aici, și dacă ar trebui să o iau de la capăt, aș face-o cu aceeași credință neclintită! Aș minți dacă aș spune că mă surprinde decizia de astăzi. Apropiații mei știu că m-am pregătit pentru orice eventualitate. Nu pentru că aș fi comis o ilegalitate, ci pentru că, în ultimele 525 de zile, am constatat pe propria piele că România este un stat securist. (...) Cei care încearcă să interpreteze decizia de astăzi în baza legilor statului de drept, le transmit să nu se obosească! În România statul de drept nu există. Și dacă a existat vreodată, a încetat să mai existe”, a declarat Horvath.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri