Kelemen Hunor critică proiectul regionalizării. UDMR amenință cu mișcări de stradă

Data publicării:
kelemen h RESIZE -Mediafax Foto-Raul Stef

Liderul UDMR critică dur intenţiile guvernului de împărţire a ţării în regiuni fără a ţine seama de minorităţile naţionale. El ameninţă cu mişcări de revoltă în cazul în care zonele cu populaţie maghiară vor fi dispersate şi asimilate în regiuni, alături de alte judeţe.

Nici Ceauşescu nu a îndrăznit în '68 să facă o organizare teritorială în aşa fel încât cele două-trei judeţe să fie împărţite în patru-cinci-şase alte zone sau populaţia să fie asimilată spre Braşov, spre Buzău, spre Neamţ şi aşa mai departe. Oamenii au ieşit în stradă şi în '68. Dacă cineva crede că nu vor ieşi în 2013, eu cred că se înşală”, a spus Kelemen Hunor.

Declaraţiile liderului UDMR sunt criticate de actuala putere. „Mi se par niste declaraţii foarte periculoase și incorecte. Nu poți, ca lider de partid, să instigi la așa ceva, dar eu o să merg cu această caravană a regionalizării inclusiv în Ținutul Secuiesc să fac aceste dezbateri”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.

Potrivit proiectului de regionalizare al USL, judeţele cu populaţie predominant maghiară Harghita, Covasna şi Mureş ar urma să facă parte din aceeaşi regiune cu Alba, Sibiu şi Braşov.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri