Sari la conținut

Kelemen Hunor, despre pensiile speciale: „Nu cred că este un moment bun”

Kelemen Hunor a declarat, vineri, înaintea începerii celui de al 12-lea Congres al UDMR, răspunzând unei întrebări, că “nu este momentul potrivit pentru legi speciale”.

„Societatea nu cred că ar accepta aşa ceva. Nu cred că este un moment bun pentru legi speciale, indiferent despre cine vorbim”, a spus Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, care prevede pensiile speciale ale parlamentarilor, a fost depusă joi la CameraDeputaţilor şi este semnată de 255 de deputaţi şi senatori.

Potrivit proiectului, deputaţii şi senatorii vor avea dreptul după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizaţie lunară pentru activitatea de parlamentar, de indemnizaţie urmând să beneficieze doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar.

Calculul acestei pensii se va face prin înmulţirea a 0,55% din indemnizaţia brută lunară de parlamentar cu numărul mandatelor, iar pensia se va actualiza ori de câte ori se va majora sau indexa indemnizaţia parlamentarilor şi se va cumula cu orice tip de pensie din sistemul public de pensii.

Parlamentarii au semnat „ca primarul”. Scuza PNL pentru aleșii care au susținut proiectul pensiilor speciale