Kelemen Hunor: E aproape imposibil ca Ungaria să cumpere terenul de sub cetăţenii români

Data publicării:
Kelemen Hunor-Mediafax Foto-Octav Ganea 1

O parte a presei a scris acum câteva zile că ataşatul pe probleme de agricultură al Ambasadei Ungariei la Bucureşti, Szabo Jozsef Andor, a declarat că există un program al autorităţilor ungare, prin care cei care doresc să îşi vândă pământul pot încheia un contract cu statul ungar, în urma căruia să primească rentă viageră.

„Eu nu cunosc şi nu ştiu dacă există un astfel de program. Dacă Mircea Geoană ar fi citit legea care reglementează acest domeniu, atunci singur ar fi aflat că în acest moment există destul de multe garanţii pentru cetăţenii români să aibă posibilitatea de a cumpăra terenul şi posibilitatea statului de a veni cu o ofertă şi din acest punct de vedere e aproape imposibil să ajungi până acolo încât un alt stat să-ţi cumpere terenul din România”, la RFI.

Preşedintele UDMR a criticat și reacţia senatorului PSD Mircea Geoană, care spunea că ceste zvonuri sunt îngrijorătoare, iar implicarea deschisă a Ungariei în achiziţia terenurilor din România este inacceptabilă, fiind necesară discutarea urgentă a subiectului în CSAT.

„Reacţiile domnului Geoană au fost super-politicianiste şi domnul Geoană ori vrea să fie secretarul general NATO şi atunci caută subiecte, ca să iasă în evidenţă ori şi-a pierdut simţul orientării în politică (...). Nu trebuie să aruncăm gaz pe foc. Sunt convins că Ungaria nu va cumpăra terenul de sub noi, de sub cetăţenii români”, a comentat liderul UDMR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri