Kelemen Hunor: I-am cerut lui Viktor Orban să sprijine România în procesul de aderare la Schengen

Data publicării:
kelemen hunor viktor orban dau mana
Liderul UDMR, Kelemen Hunor s-a întâlnit cu premierul ungar Viktor Orban la Conferința Permanentă Maghiară

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat vineri că s-a întâlnit cu premierul ungar Viktor Orban la Conferința Permanentă Maghiară și i-a cerut acestuia să sprijine România în procesul de aderare la Spațiul Schengen și la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

„I-am cerut prim-ministrului Ungariei să sprijine România în procesul de aderare la Schengen, care este foarte important pentru comunitatea noastră și pentru relațiile economice bilaterale, precum și aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Contăm pe sprijinul Guvernului Ungariei și în această privință”, a scris Kelemen Hunor, pe pagina sa de Facebook.

Liderul UDMR afirmă, totodată, că relațiile dintre cele două țări au progresat în ultimul timp.

„Relațiile bilaterale româno-ungare s-au îmbunătățit semnificativ în ultima perioadă, iar atât Viktor Orbán cât și eu sperăm că le vom putea consolida și mai mult în viitor”, a afirmat Hunor.

De asemnea, Kelemen Hunor a spus că întâlnirea de la Conferința Permanentă Maghiară a fost un bun prilej de a face un schimb de opinii cu Viktor Orbán pe teme care privesc comunitatea maghiară din România.

„De exemplu, am convenit asupra unei creșteri semnificative a fondurilor pentru educație”, a mai adăugat el.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri