Kelemen Hunor: Intrarea UDMR la guvernare este exclusă

Data publicării:
hunor anunta ca udmr nu sustine guvernul si va vota o motiune de cenzura
Foto: INQUAM Photos/Kelemen Hunor

UDMR a anunțat prin vocea președintelui formațiunii, Kelemen Hunor, că nu intră la guvernare alături de coaliția PSD – ALDE.

20170620_UDMR_KELEMEN_HUNOR_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea (1)
Kelemen Hunor / FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a exclus, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea, intrarea la guvernare a Uniunii, precizând că acest subiect nu există, fiindcă nu există o astfel de solicitare nici din partea UDMR, nici din partea coaliţiei PSD - ALDE.

Liderul UDMR a precizat şi că decizia privind votul pentru noul Guvern va fi luată în 29 ianuarie, când Cabinetul Dăncilă ar urmă să primească aprobarea Parlamentului.

"Nu există o astfel de propunere, nici din partea noastră, nici din partea coaliţiei PSD - ALDE. Lucrurile nu s-au schimbat. Nu se pune problema, nu există intenţie, nu există solicitare, pentru noi acest subiect nu există", a spus Kelemen. conform ebihoreanul.ro.

Pe de altă parte, însă, liderul UDMR consideră că Uniunea ar putea avea „o colaborare punctuală” cu noul guvern al coaliţiei PSD-ALDE, după întâlnirea programată cu premierul desemnat, Viorica Dăncilă.

„Vom lua o decizie, probabil pe 29 ianuarie, la întâlnirea grupurilor reunite ale UDMR din Parlament, despre votul la investitură. Nu facem opoziţie numai de dragul opoziţiei”, a mai spus Kelemen Hunor.

El a refuzat să-şi exprime un punct de vedere legat de noul guvern, criticând însă „degringolada şi nehotărârea reprezentanţilor coaliţiei de guvernământ, care mai mult s-au certat decât au guvernat”, dovedind astfel că „România e nepregătită ca să preia preşedenţia Uniunii Europene din 1 ianuarie 2019”.

Sursa: News.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri