Kelemen Hunor: Iohannis va câștiga al doilea mandat, doar Cioloș îl poate învinge în alegeri

Data publicării:
20170620_UDMR_KELEMEN_HUNOR_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea (1)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, crede că președintele Klaus Iohannis va intra în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 2019 și va câștiga al doilea mandat. Hunor crede că Iohannis poate fi învins în alegeri doar de Dacian Cioloș.

20170620_UDMR_KELEMEN_HUNOR_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea (1)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul UDMR a făcut declarațiile la ședința Consiliul Reprezentanților UDMR al organizației teritoriale Trei Scaune – Covasna. El a amintit că în 2019 vor avea loc două alegeri: cele europarlamentare și cele prezidențiale.

În acest context, Kelemen Hunor s-a declarat convins că Iohannis va obține al doilea mandat, cu condiția ca fostul premier Dacian Cioloș să nu candideze. Liderul UDMR crede că Cioloș este singurul care l-ar putea învinge pe Iohannis la alegeri, dar a declarat că într-o astfel de situație „am avea o mare problemă”. De asemenea, Hunor anticipează că votul de la europarlamentare ar putea schimba Uniunea Europeană, din cauza euroscepticismului tot mai răspândit, relatează maszol.ro

Liderul UDMR a mai afirmat și că partidul său nu a putut avea un dialog cu Partidul Național Liberal, întrucât liberalii au atacat la Curtea Constituțională orice articol de lege în care apărea exprimarea „maghair”, „drepturi lingvistice” sau „utilizarea limbii materne”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri