Kelemen Hunor, la ședința CRU de la Oradea: ”Nu vrem ca FIDESZ să fie exclus din Partidul Popular European”

Data actualizării: Data publicării:
Kelemen Hunor CRU Oradea 090319

”Nu vrem ca FIDESZ (formațiunea de guvernământ în Ungaria - n.n.) să fie exclus din Partidul Popular European, pentru că nu există argumente solide și fundamentate pentru această inițiativă.” Este declarația președintelului UDMR Kelemen Hunor, cu ocazia ședinței Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU), desfășurată sâmbătă, la Oradea. Liderul formațiunii maghiarilor din România crede că Uniunea Europeană va trece printr-o reformă în perioada următoare.

Kelemen Hunor, președintele UDMR: ”Nu suntem de acord cu această inițiativă (a excluderii FIDESZ din Partidul Popular European - n.n.). Vom vota împotrivă. Considerăm că nu există argumente bine fondate sau argumente care pot fi susținute rațional pentru o astfel de inițiativă. Noi vom vota împotrivă dacă vom ajunge la vot pe 20 martie.”

Declarația a fost făcută cu ocazia ședinței Consiliului Reprezentanților Unionali ai UDMR, desfășurată în sala de concerte Enescu-Bartok a Filarmonicii de Stat din Oradea. Cu această ocazie, președintele Uniunii, Kelemen Hunor, și-a prezentat raportul de activitate și a fost validată lista de candidați ai formațiunii pentru alegerile europarlamentare din luna mai.

Kelemen Hunor, președintele UDMR: ”Eu sunt pe poziția 43 pe această listă europarlamentară, cum am făcut și data trecută. Eu, personal, îmi asum să fiu și pe această listă, să fac și campanie cu colegii mei.”

Potrivit lui Kelemen, lista candidaților UDMR la alegerile europarlamentare va fi depusă cel târziu pe 27 martie; până atunci aceasta rămâne deschisă pentru înscrieri. Tot pentru scrutinul europarlamentar din luna mai, formațiunea continuă strângerea de semnături pentru a atinge nivelul necesar de 200.000.

În opinia președintelui UDMR, Uniunea Europeană va trece printr-o perioadă agitată și printr-o reformă după ieșirea Marii Britanii: ”Nu este perfectă Uniunea Europeană, dar este singura soluție politică a continentului pentru a rămâne în competiție cu SUA, China, India, Rusia - vorbim de această competiție globală, economică și politică.”

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri