Sari la conținut
News Alert

Kelemen Hunor: Nu cred că votul prin corespondenţă este o temă bună pentru a da jos Guvernul

Foto: Facebook

Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, la şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR de la Târgu Mureş, că, în principiu, Uniunea nu votează împotriva unei moţiuni de cenzură, fiind în opoziţie, dar aşteaptă textul moţiunii pentru a vedea ce poziţie va adopta, potrivit Mediafax.

"PNL a anunţat moţiunea de cenzură pe care o vor depune. Aceasta are legătură cu votul prin corespondenţă care nu a fost inclus în legea electorală. Putem să criticăm Guvernul pentru multe lucruri, dar nu poţi să tragi la răspundere Guvernul pentru o sarcină care revenea Parlamentului. Nu este ceva ce se poate susţine, pentru că legea votului prin corespondenţă a reprezentat o sarcină pentru Parlament. Noi am spus că nu Guvernul trebuie să aducă legi, ci Parlamentul trebuie să vină cu propuneri şi să promulge legile. Deci nu poţi să tragi la răspundere Guvernul pentru o muncă nefăcută de Parlament. În principiu, noi nu votăm împotriva moţiunii de cenzură, fiind în opoziţie, pentru că nu ar arăta bine nicicum, dar o să vedem ce poziţie adoptăm. Din punct de vedere logic, nu cred că votul prin corespondenţă este o temă care poate să fie bună sau un subiect propice pentru a vota împotriva Guvernului sau pentru a da jos Guvernul", a spus Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, înainte de a lua o decizie legată de moţiunea de cenzură, reprezentanţii UDMR trebuie să vadă textul acesteia.

"Până nu vedem textul nu putem să adoptăm nicio poziţie definitivă. O să vedem în zilele următoare cum va arăta acest text, vom avea o întâlnire în grupul nostru parlamentar, în Biroul Permanent, o să discutăm şi o să vedem ce poziţie vom adopta", a afirmat liderul UDMR.

El a explicat că în legea alegerilor parlamentare va exista procedura de înregistrare anterioară scrutinului a celor din afara graniţelor care vor dori să voteze, iar în funcţie de numărul votanţilor se vor crea centre de vot.

"Nu se va vota prin corespondenţă, dar nu este privat nimeni de dreptul de a vota, procedura de vot este bună", a susţinut Kelemen Hunor.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu anunţa, recent, în cadrul Consiliului Naţional al PNL, depunerea în Parlament, pe 5 iunie, a moţiunii de cenzură la adresa Guvernului, pe tema votului prin corespondenţă.