Video Kelemen Hunor nu neagă că i s-a cerut în Coaliție să cedeze un minister: „Nu pot eu să vă spun toate detaliile. Se va respecta acordul”

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - SEDINTA DE GUVERN - 11 IAN 2023
Președintele UDMR, Kelemen Hunor. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, nu a negat că i s-ar fi cerut în Coaliție să renunțe la unul dinte ministerele UDMR la rotativa guvernamentală. „Au fost multe discuții, nu pot eu să vă spun toate detaliile, pentru că o bună parte din aceste discuții erau între cei trei președinți.”, a spus liderul UDMR. Întrebat despre o eventuală ieșire de la guvernare, acesta a precizat că după declarațiile făcute de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă „trag concluzia că se va respecta” protocolul Coaliției, iar UDMR va rămâne cu cele trei ministere pe care le are.

„Se va respecta acordul și atunci nu mai comentăm. Acrodul este semnat și trebuie respectat, este cel mai ușor lucru de făcut. Acum vorbim despre o înțelegere, care după declarațiile domnului Ciolacu și domnului Ciucă trag concluzia că se va respecta”, a declarat Kelemen Hunor, marți, la Parlament.

Acesta spune că discuțiile despre rotativă și împărțirea ministerelor au fost între cei trei lideri ai Coaliției și „nu pot eu să vă spun toate detaliile”.

Anterior declarațiilor făcute de Kelemen, liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, că formațiunea din care face parte ia în calcul „la modul serios” să iasă de la guvernare dacă PSD şi PNL ajung la concluzia că UDMR „nu mai are aceeaşi valoare aritmetică în 2023, cum a avut în 2021”.

Surse politice susțin că în cadrul unei discuții în Coaliție, președintele PNL Nicolae Ciucă i-ar fi cerut lui Kelemen Hunor să renunțe la ministerul Mediului. 

Marți, Ciucă a declarat că „PNL nu vrea absolut nimic, sunt discuții”. „Vrem în continuare să asigurăm guvernarea țării, așa cum am făcut-o și până acum, vrem să asigurăm stabilitate politică. Avem nevoie, mai mult ca oricând, de această stabilitate”, a declarat Ciucă.

Și președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marţi, la Parlament, despre scandalul legat de luarea Ministerului Mediului de la UDMR, că au un protocol şi vor respecta acest protocol.

„Sunt discuţiile între liderii coaliţiei şi cu toţii am constatat că de fapt avem un protocol pe care îl respectăm”, a spus Ciolacu. „Eu de obicei cu oamenii cu care pornesc la un drum aş prefera să continui acest drum şi să duc lucrurile la capăt”, a afirmat Marcel Ciolacu

Citește și Vicepreședinte PNL: UDMR e suprareprezentată în guvern și trebuie să îndreptăm asta. Dacă vor să plece, să o facă. Au guvernat destul

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri