Kelemen Hunor: Perioada de garanţie a unui Guvern în România e de şase luni

Data publicării:
20170620_UDMR_KELEMEN_HUNOR_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea (1)
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor spune că perioada de garanţie a unui Guven în România este de şase luni, motiv pentru care nu există niciun proiect după care se poate ghida ţara. În opinia sa, opoziţia s-a „destrămat” şi nu poate propune comunităţii maghiare altceva decât să nu voteze propunerile Guvernului.

20170620_UDMR_KELEMEN_HUNOR_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Kelemen a spus, la Forumul Reprezentanţilor Maghiari din Bazinul Carpatic, că se pare că perioada de garanţie a unui Guvern în România este acum de şase luni şi, în acest sens, este aproape imposibil să se contureze o politică consecventă, potrivit unui comunicat al UDMR.

Nu există niciun obiectiv elocvent şi niciun proiect după care s-ar putea ghida ţara”, a arătat preşedintele UDMR, referindu-se la situaţia politică actuală din România.

Kelemen Hunor a mai spus că opoziţia s-a destrămat şi că cel mai mare partid de opoziţie, Partidul Naţional Liberal (PNL), s-a transformat într-un partid ultra-naţionalist şi anti-maghiar, despre Partidul Mişcarea Populară (PMP) nu se pot spune multe lucruri noi, cât despre USR, „putem să intuim ideologia pe care o reprezintă”.

Opoziţia de astăzi nu poate propune comunităţii maghiare altceva decât să nu voteze propunerile Guvernului”, a precizat preşedintele UDMR.

Astăzi, România se confruntă cu momente interesante, iar UDMR consideră acest lucru o provocare”, a mai spus preşedintele Uniunii, adăugând că, în 2017, UDMR s-a bazat pe o iniţiativă la dialog, iar în 2018 încearcă să acţioneze în aceeaşi manieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri