Kelemen Hunor, posibil scenariu "dacă premierul îşi dă demisia"

Data publicării:
kelemen hunor la digi

"În acest moment premierul Victor Ponta şi coaliţia au majoritate, nu există probleme în ceea ce priveşte susţinerea parlamentară, cel puţin la acestă oră. În 2015, nimeni din această coaliţie care funcţionează nu a spus că vrea să se retragă. În ceea ce priveşte o înţelegere, eu cred că e un pic forţată această idee. Eu nu cred că cineva va face o astfel de înţelegere nici cu premierul, nici cu altcineva, pentru că asta ar însemna să faci înţelegeri peste Constituţie", a declarat Hunor la RFI.

"Dacă premierul îşi dă demisia, sigur, mingea va ajunge în curtea preşedintelui Iohannis şi el este responsabil, conform Constituţiei, să propună un premier, să vină, eventual, în coaliţie cu o propunere care nu îl obligă pe preşedintele Iohannis să propună persoana respectivă, dar aici o înţelegere, mai ales o înţelegere scrisă, nu cred că este posibilă, dar este o idee", a mai spus preşedintele UDMR.

Întrebat dacă Victor Ponta îşi va da demisia din fruntea guvernului, Hunor a spus că "indiferent ce credem despre acuzaţiile împotriva premierului Victor Ponta, indiferent dacă aceste acuzaţii sunt fondate sau nu sunt fondate, un lucru este clar, e puţin probabil ca mandatul cu acest bagaj pe spate să fie dus până la bun sfârşit (...). Eu nu îmi dau seama dacă îşi va da demisia dacă va pierde sprijinul partidului. Probabil că da". 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri