Kelemen Hunor îl atacă pe Klaus Iohannis: Președintele aplică dubla măsură. Când nu îi convine vorbește despre o decizie politică

Data actualizării: Data publicării:
presedintele udmr kelemen hunor si presedintele klaus iohannis
Președintele Klaus Iohannis și președintele UDMR, Kelemen Hunor. Foto: INQUAM Photos/ George Calin

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri, referitor la decizia CNCD prin care Klaus Iohannis a fost sancționat pentru afirmațiile în legătură cu Ținutul Secuiesc, că „președintele a greșit” și că trebuie „să își ceară scuze public”.

„CNCD spune că o comunitate a fost discriminată, a fost lezată demnitatea unui grup etnic și a făcut președintele o discriminare, nici nu mai contează amenda pentru că acest mesaj este cel mai important. A greșit președintele, eu cred că trebuie să iasă și să ceară scuze public pentru acele declarații făcute acum o lună de zile”, a declarat Kelemen Hunor, în direct la Digi24.

Liderul UDMR spune despre Klaus Iohannis că „aplică dubla măsură”, după ce președintele a declarat că decizia CNCD este una politică și că o va contesta.

„Nu mă surprinde deloc afirmația președintelui. Atunci când un alt politician a fost amendat președintele era extrem de mulțumit de decizia CNCD. Văd că aplică dubla măsură. Când nu îi convine vorbește imediat despre o decizie politică. Era de așteptat că va face acest pas, nu mă surprinde deloc. Dar trebuie să acceptăm aceste decizii, când e vorba de CNCD, de CCR, de avocatul poporului dacă vrem să păstrăm aparența unui stat democratic”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri