Kelemen Hunor: Prima opțiune e să punem pe picioare coaliția formată în decembrie 2020. A doua e un guvern minoritar

Data actualizării: Data publicării:
kelemen hunor
Președintele UDMR, Kelemen Hunor. Foto: Congres UDMR/ Facebook

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, în discursul din deschiderea congresului formațiunii politice pe care o conduce, că prima opțiune pentru Guvern este menținerea coaliției formate în decembrie iar a doua este un guvern minoritar.

În deschiderea Congresului UDMR, Kelemen Hunor a vorbit despre stabilitatea guvernamentală.

„După 2008, după alegerile parlamentare, niciun partid nu a putut să stea patru ani să ducă un mandat la bun sfârșit. Am făcut un calcul, în 13 ani am avut 13 guverne și nu am luat în calcul guvernele interimare, este un lucru care ne pune pe gânduri”, a declarat președintele UDMR Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

Liderul UDMR a mai spus că prima opțiune a partidului pe care îl conduce este să continue coaliția formată în decembrie 2020. Totuși, varianta unui guvern minoritar nu este exclusă.

„De aceea noi trebuie să facem un efort comun, să punem pe picioare coaliția formată în decembrie 2020. Este prima opțiune. Da, coaliția înseamnă compromis, înseamnă dialog, înseamnă înțelegerea celuilalt. A doua opțiune este un guvern minoritar, dar responsabilitatea noastră e să dăm ceea ce așteaptă electoratul, populația, cetățenii”, a precizat Kelemen Hunor.

Congresul UDMR se desfășoară vineri la Sângeorgiu de Mureș. La eveniment participă numeroși lideri politici de la guvernare și din opoziție.

Citește și: Cîțu, la congresul UDMR: Dragă Hunor, vom sta la guvernare 4 ani

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri