Kelemen Hunor: S-a dovedit că nu se poate vorbi de stat de drept

Data publicării:
kelemen hunor

UDMR continuă să creadă în nevinovăția Annei Horvath, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca spune liderul Uniunii, Kelemen Hunor. Reacția vine după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunațat că există suspiciuni de conflict de interese în cazul acesteia.

kelemen hunor

S-a dovedit din nou că, astăzi, în România nu se poate vorbi de stat de drept. Așa cum am subliniat de mai multe ori, țara este guvernată de organizații de forță, procurorii își exercită puterea de influență foarte mare asupra deciziei judecătorilor, ceea ce este inacceptabil, mai ales într-o țară a Uniunii Europene. În calitate de viceprimar, dar și de politician al Uniunii, Horvath Anna a demonstrat întotdeauna, prin atitudinea sa, că, deși în aceste condiții, în care interpretarea legislației este dificilă, nu trebuie să ne lăsăm intimidați, nu există alternativă la reprezentarea intereselor comunității maghiare. Prin urmare, trebuie să milităm întotdeauna pentru susținerea drepturilor noastre, să ne desfășurăm activitatea politică întotdeauna cu onoare, integritate și curaj”, arată Klemen Hunor, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

El subliniază că UDMR „continuă să creadă în nevinovăția Annei Horvath”.

Uniunea Democrată Maghiară din România a constatat, cu regret, reeditarea unui nou capitol în campania de discreditare a Annei Horvath. După ce în luna octombrie a anului trecut, Direcția Națională Anticorupție a lansat, la adresa acesteia, o serie de acuzații în legătură cu posibilitatea săvârșirii infracțiunii de trafic de influență și a demarat cercetări în acest caz, astăzi, 28 februarie 2017, Agenția Națională de Integritate (ANI) a adus noi acuzații și a depus plângere penală la Direcția Națională Anticorupție, sub suspiciunea săvârșirii de către Horvath Anna a infracțiunii de conflict de interese”, se arată în comunicatul semnat de președintele UDMR.

Kelemen Hunor atrage atenția asupra modului în care a procedat ANI în cazul Annei Horvath și vorbește despre „suspiciunea de abuz în serviciu”.

În procedurile ANI, acest tip de denunț imediat — prin care politicianul implicat este privat de dreptul de a demonstra, mai întâi prin recurs la decizia administrativă, că acuzațiile prezentate sunt nefondate — constituie o excepție, în mod clar discriminatorie și ridică suspiciunea de abuz”, spune Kelemen.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat, marți, că a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și a identificat indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese în materie penală de către Anna Horvath, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, în acest caz fiind sesizată și Direcția Națională Anticorupție (DNA).

În perioada exercitării mandatului de viceprimar 2012 — 2016, a participat la ședința Consiliului Local Cluj-Napoca în cadrul căreia a fost adoptată o hotărâre prin care s-a dispus alocarea sumei de 90.000 lei către Asociația Claudiopolis — Asociația pentru Dezvoltarea Comunității în cadrul căreia Horvath Anna deține calitatea de președinte și alocarea sumei de 30.000 lei Universității Sapientia, din partea căreia persoana evaluată a beneficiat de foloase prin intermediul contractelor încheiate în calitate de cadru didactic”, se precizează într-un comunicat al ANI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri