Kelemen Hunor: Să impozităm pensiile speciale cu 99% valoarea care depășește indemnizația președintelui României

Data actualizării: Data publicării:
Vicepremierul Kelemen Hunor face declaratii de presa in Parlament
Vicepremierul Kelemen Hunor. Foto: Facebook/ Kelemen Hunor

Vicepremierul Kelemen Hunor propune impozitarea pensiilor speciale la un nivel raportat la indemnizația președintelui României, astfel încât să nu mai existe pensii de 70.000 de lei. Orice pensie mai mare decât indemnizația președintelui să fie impozitată cu 99% pentru valoarea care depășește salariul șefului statului - este sugestia liderului UDMR. 

Kelemen Hunor a spus marți seară, la B1TV, că pensiile speciale de 70.000 de lei sunt „o aberație” care „nu se poate justifica”.

El a arătat că acestea nu se găsesc la militari care au fost în teatre de operații și nici la parlamentari, ci mai ales în cazul unor magistrați.

Vicepremierul a propus soluția impozitării cu aproape 100% a pensiilor speciale peste un anumit nivel, soluție care ar fi constituțională, în opinia lui.

„Haideți să impozităm pensiile speciale cu 99% acea valoare care depășește indemnizația președintelui României. Tot ce este un venit din pensii peste această sumă se impozitează cu 99%. Atunci nu se mai pune problema de constituționalitate. Parlamentarii nu ajung, militarii nu ajung la această sumă. Mie îmi plac abordările nuanțate, nu îmi plac abordările populiste. Am spus în coaliție să abordăm corect problematica și să facem un lucru just. Mie nu îmi plac abordările populiste de dragul de a fi mai frumos decât colegul din politică”, a declarat Kelemen Hunor marți seară, la B1TV.

În privința celorlalte pensii, vicepremierul a arătat că ele au crescut la începutul anului față de 2020, iar următoarea creștere va fi în 2021. 

„Programul de guvernare este pe patru ani și prevede ca pensiile să crească potrivit legii. Cum va fi repartizată creșterea pensiilor depinde de bugetul fiecărui an. Anul trecut s-au majorat în septembrie, în 2021 sunt mai mari decât în 2020. Acolo am fost cu toții de acord. Următoarea creștere să fie începând din 2022, 1 ianuarie”, a mai afirmat vicepremierul.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri