Kelemen Hunor: Statul de drept nu prea există, separarea puterilor în stat este o ficțiune

Data publicării:
kelemen hunor - fb (2)

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, la Târgu Mureș, în cadrul întrunirii delegaților UDMR Mureș pentru alegerea liderului organizației județene, că în România statul de drept "nu prea există", întrucât separarea puterilor în stat ar fi "o ficțiune".

kelemen hunor - fb (2)

"În 2017, dacă vrem să fim sinceri cu noi înșine, trebuie să spunem că statul de drept nu prea există. Separarea puterilor în stat este o ficțiune. Și la Târgu Mureș, dacă vorbim despre acest subiect, există două subiecte foarte concrete. Statul de drept ce înseamnă, înainte de orice? Respectarea și aplicarea legii, indiferent dacă ne place sau nu ne place. Dacă Legea învățământului de 5 ani aproape nu este respectată, atunci nu putem vorbi de statul de drept. Dacă în lipsa unei decizii definitive a unei instanțe judecătorești, o școală, un liceu, și existența școlii poate fi pusă la îndoială și luni când încep înscrierile pentru anul școlar 2017-2018, încă nu știu părinții unde - și este vorba de Liceul Romano-Catolic Rakoczi Ferenc (din Târgu Mureș, n.r.) - unde vor înscrie copiii, atunci nu mai putem să vorbim de un stat de drept", a declarat presei Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Acesta a mai spus că în România se dă o luptă pentru putere, inclusiv prin demonstrațiile din ultimele zile, și că din acest punct de vedere am avea de-a face cu "un stat captiv".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri