Kelemen Hunor: Sunt cel puțin 1.000 de motive să votăm împotriva Guvernului, dar și argumente să nu votăm

Data actualizării: Data publicării:
kelemen hunor udmr
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că există cel puțin 1.000 de motive ca Uniunea să voteze împotriva Guvernului la moțiunea de cenzură, însă există și contraargumente. O decizie va fi luată abia luni, înainte de vot.

El a precizat joi, într-o conferință de presă, că ședința grupurilor reunite va avea loc luni la ora 12:00, iar acolo reprezentanții Uniunii vor discuta și vor lua o decizie, înainte de ora 14:00, când începe dezbaterea moțiunii de cenzură.

Ce decizie vom lua, astăzi nu pot să vă spun. Noi vom ține cont de performanțele Guvernului și nu sunt prea multe. Sunt cel puțin 1.000 de motive ca să votăm împotriva Guvernului, dar la fel există câteva argumente să nu votăm moțiunea de cenzură. Vom lua în considerare toate aceste aspecte și vom lua o decizie luni. Sigur, Guvernul ar trebui să plece dacă ne uităm la performanțe, dar dacă ne uităm la tot ce urmează în lunile care vin, e o chestiune care trebuie discutată foarte serios și cu mare responsabilitate pe de o parte. Pe de alta, nu e nicio dramă dacă în condiții normale, fără o criză sanitară, cade Guvernul și rămâne un guvern interimar până la alegeri”, a spus președintele UDMR.

În opinia lui Kelemen, nu este posibil nici un guvern de coaliție, deoarece până la alegerile partidele sunt în competiție electorală și „nu se vor duce la guvernare împreună”.

Pe de altă parte, PNL se va victimiza dacă pică Guvernul. Va spune ‘noi am fi rezolvat toate problemele crizei sanitare’ și că cei care au votat moțiunea de cenzură sunt vinovați pentru morți, bolnavi, etc. Deci, din acest punct de vedere, trebuie să ne gândim foarte bine. Trebuie lăsat poate acest guvern să guverneze țara sau nu, vom decide”, a adăugat el.

Acesta a spus că a vorbit și cu Ludovic Orban, și cu Marcel Ciolacu, chiar și cu Dan Barna și va mai vorbi, pentru că „în aceste zile toată lumea vorbește cu toată lumea”.

De asemenea, Kelemen a precizat că nu se pune problema ca UDMR să intre la guvernare înainte de alegeri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri