Kelemen Hunor: Vom pleca de la guvernare fiindcă avem nevoie de timp pentru a ne consolida relația cu electoratul nostru

Data publicării:
kelemen hunor RESIZE -Mediafax Foto-Raul Stef

„Am considerat că votul din 16 noiembrie conținea un mesaj de care trebuie să ținem cont pentru a păstra ceea ce am construit în 25 de ani, pentru a consolida electoratul nostru, în perspectiva anului 2016. Electoratul ne-a transmis un mesaj clar: vrea o altă abordare, un alt fel de politică și nu consideră că, în această perioadă, instrumentul guvernării este un instrument de care să ne folosim. Și noi am înțeles acest mesaj”, a spus președintele UDMR.

Întrebat dacă l-a surprins faptul că, pe 16 noiembrie, etnicii maghiari l-au preferat pe Klaus Iohannis și nu pe aliatul UDMR, Victor Ponta, Kelemen Hunor a răspuns: „Nu era vorba despre Klaus Iohannis neapărat. Noi aveam sondajele și știam că în jur de 75%-80% vor vota cu Klaus Iohannis și 25%-20% vor vota cu Victor Ponta. E vorba despre un electorat care nu s-a prezentat la vot în primul tur și a venit în turul doi la vot. Un electorat care este extrem de valoros și un segment destul de important. E vorba de tineri care, în ultimii ani, au început să iasă la vot și ei au altă abordare și ei cred că trebuie să oferim multe soluții concrete pentru societate”.

Pentru noi, perspectiva anului 2016 este mult mai importantă guvernarea. Nu ne cramponăm de guvernare, nu ne ținem cu dinții de scaune, de funcțiile guvernamentale. Guvernul are majoritate și fără noi. Vom pleca de la guvernare, în aceste zile, fiindcă avem nevoie de un pic de timp pentru a consolida relația noastră cu electoratul nostru”, a explicat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a mai spus că el a fost cel care l-a informat personal pe premier că UDMR va ieși de la guvernare.

„Eu l-am anunțat personal pe domnul Ponta. Fiind un om cu mare experiență, sunt convins că a înțeles decizia noastră așa cum cred că am și prezentat-o”, a precizat Kelemen Hunor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri