Kelemen: Susţinem organizarea alegerilor parlamentare anticipate înainte de alegerile locale

Data publicării:
kelemen hunor digi24

Hunor Kelemen a anunţat că susţine declanşarea alegerilor anticipate înainte de alegerile locale care vor avea loc la termen la mijlocul anului 2020. Într-un interviu pentru RFI, Liderul UDMR spune că a vorbit cu prim-ministrul Orban căruia i-a comunicat că susţine organizarea alegerilor anticipate „cu două săptămâni, cu trei săptămâni, cu o săptămână” înainte de locale.

„Eu am vorbit cu domnul Ludovic Orban acum câteva zile, înainte de a închide sesiunea parlamentară și i-am spus că din punctul meu de vedere, organizarea alegerilor anticipate se poate face înainte de locale, cu două săptămâni, cu trei săptămâni, cu o săptămână, în funcție de calendar și eu susțin organizarea alegerilor anticipate, din mai multe motive”, a declarat Hunor Kelemen.

Din 2012, de când a picat Guvernul Ungureanu, de mai bine de șapte ani și jumătate, suntem permanent într-o instabilitate politică guvernamentală. Am avut nouă guverne din 2012. Nu poți să proiectezi, nu poți să execuți un program de guvernare, când se schimbă guvernele așa repede.

Am avut vreo trei-patru guverne Ponta, apoi Cioloș, apoi Grindeanu, Tudose, Dăncilă și acum Orban. Ar trebui să închidem cât mai repede această instabilitate guvernamentală și de aceea sigur că am câștiga mai mult de jumătate de an, dacă am reuși să organizăm alegerile anticipate undeva înainte de locale. Astea sunt argumentele mele, ca să închidem această perioadă și să încercăm să facem proiecte pe termen mediu și lung”, a completat liderul UDMR.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri