Kilometrul 0. Iulian Fota: Mișcarea Populară va fi condusă de un universitar

Data publicării:
01042013 iulian fota

Întrebat cine va conduce Mișcarea Populară, Iulian Fota a declarat: „Un universitar”. „Nu am câteva nume să vă dau, va fi anunțat în perioada următoare, dați-ne și nouă voie să ne organizăm un pic, să fim discreți asupra acestei organizări, ca fiecare. Pe măsură ce se clarifică, vor fi comunicate”, a spus Iulian Fota.

Consilierul prezidențial în probleme de securitate naţională a fost invitat în edița de duminică a emisiunii „Kilometrul 0” alături de profesorul de ştiinţe politice, Andrei Ţăranu.

Întrebat dacă va face parte din Mișcarea Populară atunci când se va transforma în partid politic, Iulian Fota a răspuns că în ultimii ani nu a mai cochetat cu ideea de activitate politică.

„Dacă ideile prind, și partidul respectiv, inclusiv Mișcarea Populară, reflectă ideile în care eu cred și pentru care sunt gata să mă zbat, de ce nu?”, a detaliat Iulian Fota.

La întrebarea privind eventuala intenție de a candida la alegerile parlamentare, actualul consilier prezidențial a spus că ar prefera să se întoarcă în viața academică.

„Îmi place mai mult să fiu profesor la clasă decât să fiu europarlamentar, ca să fiu sincer”, a afirmat Iulian Fota.

Fundaţie destinată celor „neimplicaţi politic”

Fundaţia Mişcarea Populară, anunţată la începutul acestei săptămâni, a cuprins treptat întreaga echipă a preşedintelui Traian Băsescu din Administraţia Prezidenţială.

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunțat, luni, că a început demersuri pentru înfiinţarea Mişcării Populare. Imediat, alți doi consilieri prezidențiali, Sebastian Lăzăroiu și Bogdan Oprea, au anunțat pe Facebook că aderă la noua fundație.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că Mişcarea Populară a fost ideea sa și că fundaţia este destinată celor neimplicaţi politic. Șeful statului a spus, la un post de televiziune, că scopul ideii este coagularea unei opoziţii la actuala putere, nefiind exclusă transformarea fundației într-un partid politic.

Despre cum se împacă acest lucru cu salariile din bani publici, dacă există o suspiciune de incompatibilitate sau cât este de inspirat ca o organizaţie care vrea să coopteze interesul românilor apolitici să pornească de la Cotroceni, urmăriți în dezbaterea din materialele video atașate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri