Klaus Iohanis a fost de acord cu remanierea Cabinetului Cioloș

Data publicării:
dacian ciolos klaus iohannis FB

Prim-ministrul a arătat că l-a informat pe Klaus Iohanis în cadrul discuțiilor săptămânale pe care le au. "Nu am avut niciodată nicio problemă cu revocarea unor miniștri", a spus Dacian Cioloș, adăugând că președintele a fost deschis și întotdeauna i-a respectat decizia.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, cel al Educației, Adrian Curaj, ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan și ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, Dan Stoenescu, au fost schimbați din funcții, potrivit anunțului de marți al premierului. El a explicat că dorește să dea un nou impuls actului guvernării pentru lunile care au mai rămas până la finalizarea mandatului.

Noul ministru al Educației este Mircea Dumitru, rectorul Universității București, fost și actual membru al CNATDCU, fost decan al Facultății de Filosofie. Ministrul Transporturilor va fi Sorin Bușe, director general al Renault, în vreme ce la Departamentul Românilor de Pretutindeni a fost numită Maria Ligor, până acum ambasador al României în Canada, dimplomat de carieră, fost ambasador la Madrid. Comunicațiile vor avea un ministru interimar, pe Dragoș Tudorache, șeful Cancelariei prim-ministrului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri